Incepe hegemonia IBM?!

7

Dupa ce au incheiat pe primul loc sezonul de primavara in campionat, Ene & Co. au ridicat trofeul Cupei IT, invingand in finala Asesoft, cu 3-1.

Cu toate energiile concentrate pe gazonul Arenei Toni Dobos si un public zgomotos, in “Final Four”-ul Cupei IT a rezultat un spectacol ce a depasit granitele unui turneu fotbalistic la nivel de amatori. In prima semifinala, cel de-al doilea episod al rivalitatii interne dintre Asesoft si Network One Distribution a fost pigmentat cu rasturnari de scor.

1

asenod

Pe presedintele executiv al campioanei Romaniei la baschet, CSU Asesoft Ploiesti, nu l-a dat inapoi faptul ca echipa sa disputa in aceasta perioada finala campionatului (scorul este 2-2 la general). Si-a facut timp pentru a apara buturile Asesoft-ului in bataliile dintre IT-sti. Iar formatia sa a condus cu 1-0 si 2-1, inainte ca NOD-ul sa aplice doua lovituri naucitoare, prin Munteanu si Stancu, ultima cand mai ramasese doar ceva mai mult de un minut de joc. La ultima faza a timpului regulamentar, Gilceava a impins jocul la lovituri de departajare, unde ratarea lui Munteanu avea sa propulseze Asesoft-ul in finala.

3

A urmat tentativa TeamNet-ului de a incurca liderul campionatului, insa pe IBM nu a parasit-o inspiratia nici de aceasta data, chit ca din randurile echipei au lipsit trei piese importante: portarul Valeriu Dumitrescu, Valentin Tomici si capitanul traditional, Vlad Roncea. Ferener, Ene si Enache au punctat, in vreme ce TeamNet a apropiat distantele prin Pecete.

4

Ulterior finalei pentru locul 3, dominata destul de autoritar de NOD, in marea finala IBM a aplicat o strategie bazata pe concentrare maxima in aparare si tasniri rapide pe contraatac. Si a functionat perfect: arma secreta Alin Brinzan si golgheterul echipei, Cezar Ene reusind sa gaseasca brese printre masivii adversari de la Asesoft. Cel mai bun marcator al campionatului, Ionut Iordachescu a redus din diferenta cu opt minute inainte de final, dar IBM-ul nu s-a pierdut cu firea si a abordat cu calm finalul, ba chiar a mai punctat o data, prin Enache.

Finala mare

IBM - ASESOFT 3-1 (Brinzan '11, Ene '16, Enache '30/ Iordachescu '22)

Finala mica
NOD - Teamnet 5-1 (Munteanu '2, '13, Ruse '4, '13, '17/ Pecete '10)

Semifinala 1

ASESOFT - NOD 3-3, 6-5 d.l.7m (Iordachescu '8, Manolache '19, Gilceava '30/ Munteanu '10, '21, Stancu '29. Lovituri de departajare: - au transformat: Manolache, Tudor, Gilceava/ Stancu, Teodorescu. A ratat: Munteanu

Semifinala 2

IBM - TEAMNET 3-1 (Ferener '4, Ene '8, Enache '22/ Pecete '25)

5

 

6

DECLARATII
“Oboseala a inceput sa se vada. Dar o experienta frumoasa per ansalmblu; vom mai veni! Si popularitatea fotbalului a inceput sa creasca la noi in organizatie!”
Gheorghe Arama, manager TeamNet

“Ne bucuram foarte mult ca am aratat ca o echipa. I-am contrazis pe cei care au dat acele declaratii, cum ca ar fi un campionat slab”.            

 Cezar Ene, IBM

Competitiile Sports Arena – Fotbal dedicate IT-stilor intra in vacanta pana in luna septembrie, insa pentru IBM mai urmeaza o provocare: va participa si la turneul organizat de Sports Arena in weekend-ul urmator, in Bulgaria, la Albena, alaturi de peste 20 de companii din multiple domenii de activitate.

Din toamna, in Superliga IT, IBM va incerca sa realizeze eventul, insa NOD sau Asesoft vor sta la panda si vor urmari sa se revanseze.

Additional information